Vrijdag

Programma VRIJDAG 25 augustus
* Kinderoptocht – Aanvang 09:45 uur
De vrijdag wordt traditioneel gestart met de al sinds 1923 gehouden kinderoptocht. De deelnemers stellen zich in manege Vosseburch op voor jurering van hun versierde fiets, wagen etc.
Er wordt bij de jurering gelet op creativiteit, uitvoering en in het bijzonder op de bijdrage van de kinderen.
Alle deelnemers worden beloond met een attractie bon, en de mooiste creaties vallen in de prijzen.
De kinderen kunnen deelnemen in een van de volgende categorieën: versierde fietsen klein, versierde fietsen groot, kleine versierde wagens, grote versierde wagens en overige uitbeeldingen. Kinderen mogen ook alleen verkleed meedoen met de optocht.
Bloemen en materialen om de twee- tot vierwielers om te toveren in een kunstwerk worden donderdagmiddag om 15.30 uur uitgereikt bij de manege.
09:45 uur Opstellen versierde fietsen
10:00 uur Jurering
11:00 uur Vertrek optocht
Na bekendmaking van de prijswinnaars vertrekt de kinderoptocht onder muzikale aanvoering van Arti et Religioni richting de feesttent op het kermisterrein. Hier worden de prijzen uitgereikt.
*Route; Manege de Vosseburch, Langeraarseweg, van Dijkstraat, J.M. Halkesstraat,
van Wassenaerstraat, Sportlaan (langs de Schakel) naar het kermisterrein.

* Speur- puzzeltocht – Aanvang 14:00 uur
Combinatie van denk- en wandelsporten. Je bent actief bezig en je kunt er mooie prijzen mee winnen in de vorm van attractiebonnen.
De speuren puzzeltocht is bedoeld voor de jeugd in de leeftijdscategorie ±7 t/m 13 jaar en dient lopend te worden afgelegd. De speur- en puzzeltocht gaat over de voetpaden en woonerven in Langeraar.
De startplaats is ook dit jaar weer in het speeltuintje aan het van Wassenaerplein. Je kunt starten tussen 14:00 en 14:30 uur.
Neem wel je eigen pen of potlood mee.

* Bezoek aan bewoners Aarhoeve – Aanvang 15:00 uur
Ook voor de bewoners van de Aarhoeve is het dit jaar weer kermis.
Na een lekkere traktatie bij de koffie is er ‘s middags in de recreatiezaal een feestelijke bijeenkomst. Shantykoor de Ringvaartzangers uit Weteringbrug zorgt voor het muzikale gedeelte. Ondertussen worden de Langeraarse senioren getrakteerd op heerlijke oliebollen door leden van de SKL.

* Beddenrace – Aanvang 18:45 uur
Alles behalve slaapverwekkend; start van de 27e editie van de open Langeraarse kampioenschappen beddenrace op het parcours rondom de Aarhoeve.
Bij deze feestelijke optocht en spannende wedstrijd starten de atleten in een van de volgende categorieën: het open kampioenschap, de categorie ludiek en de jeugdwedstrijd.
Vorig jaar moesten onze regionale atleten bij de seniorenwedstrijd de Noord Hollanders voor laten gaan, maar ook dit jaar beloofd het weer een spannende wedstrijd te worden.
Ook de deelnemers met de ludieke bedden en de renners bij de jongeren competitie bieden spektakel voor de toeschouwers.
De winnaars worden direct na afloop van de race bij de jurywagen gehuldigd en kunnen hun prijzen en felicitaties van de ronde miss in ontvangst nemen.
Alle prijzen zijn beschikbaar gesteld door lokale sponsoren.
Let op: Opstellen bedden voor de start 18:30 uur

* Vuurwerk – Aanvang 23:00 uur
Op het sportcomplex van Altior wordt de nacht gevuld met een spetterende vuurwerkshow.
Dit spektakel wordt mogelijk gemaakt door de gezamenlijke kermisexploitanten en Stichting Kermis Langeraar.
Om veiligheidsredenen dienen de toeschouwers zich te houden aan de
aanwijzingen van de organisatie.