Vrijdag

previous arrow
next arrow
Slider

Programma VRIJDAG 23 augustus

* Kinderoptocht  – Aanvang 09:45 uur

De vrijdag wordt traditioneel gestart met de al sinds 1923 gehouden kinderoptocht. De deelnemers stellen zich in manege de Vosseburch op voor jurering  van hun versierde fiets, wagen etc.

Er wordt bij de jurering gelet op creativiteit, uitvoering en in het bijzonder op de bijdrage van de kinderen.

Alle deelnemers worden beloond met een attractiebon, en de mooiste creaties vallen in de prijzen.

De kinderen kunnen deelnemen in een van de volgende categorieën: versierde fietsen klein, versierde fietsen groot, kleine versierde wagens, grote versierde wagens en overige uitbeeldingen. Kinderen mogen ook alleen verkleed meedoen met de optocht.

Bloemen en materialen om de twee- tot vierwielers om te toveren in een kunstwerk worden donderdagmiddag om 15.30 uur uitgereikt bij de Vosseburch.

09:45 uur Opstellen versierde voertuigen/fietsen.

10:00 uur Jurering.

11:00 uur Vertrek optocht.

Na bekendmaking van de prijswinnaars vertrekt de kinderoptocht onder muzikale aanvoering van Arti et Religioni richting de feesttent op het kermisterrein. Hier worden de prijzen uitgereikt.

*Route: Manege de Vosseburch, Langeraarseweg, van Dijkstraat, J.M. Halkesstraat, van Wassenaerstraat, Sportlaan (langs de Schakel) naar het kermisterrein.

* Speur- en Puzzeltocht – Aanvang 14:00 uur

Combinatie van denk- en wandelsporten.  Je bent actief bezig en je kunt er mooie prijzen mee winnen in de vorm van attractiebonnen.

De Speur- en Puzzeltocht is bedoeld voor de jeugd in de leeftijdscategorie ±7 t/m 13 jaar en dient lopend te worden afgelegd. De Speur- en Puzzeltocht  gaat over de voetpaden en woonerven in Langeraar.

LET OP !: De startplaats is dit jaar in de grote speeltuin aan de Graanakker. Je kunt starten tussen 14:00 en 14:30 uur.

Neem wel je eigen pen of potlood mee!

* Bezoek aan bewoners Aarhoeve  – Aanvang 15:00 uur

Voor de bewoners van de Aarhoeve is het dit jaar ook weer kermis. eerst een lekke-re traktatie bij de koffie en daarna voetjes van de vloer in de recreatiezaal tijdens een feestelijke bijeenkomst.

G.T.T. – Good Tunes Trio zorgt voor het muzikale gedeelte. Ondertussen worden de Langeraarse senioren getrakteerd op heerlijke oliebollen door leden van de SKL.

* Beddenrace – Aanvang 19:00 uur

Alles behalve slaapverwekkend is de start van de 29e editie van de Open Langeraarse Kampioenschappen Beddenrace op het parcours rondom de Aarhoeve.

Bij deze feestelijke en spannende wedstrijd starten de atleten in één van de volgende categorieën: het Open Kampioenschap, Ludiek en de Jeugdwedstrijd.

Bij de seniorenwedstrijd bleef de winst vorig jaar in de regio; Danny Mooiman en Andy van Vliet wisten de race met een ruime voorsprong te winnen.  Ook dit jaar beloofd het weer een spannende race te worden.

LET OP!!

Dit jaar beloofd het een extra spannende editie te worden want de wedstrijd-leiding heeft besloten om de seniorenwedstrijd in te korten naar 50 minuten plus 1 ronde en hopen zo dat hierdoor een mooie titanenstrijd zal gaan ontstaan.

De snelle bedden zijn mooi om naar te kijken maar ook de deelnemers met de ludieke bedden en de jongerencompetitie bieden genoeg spektakel voor de toeschouwers.

De winnaars worden direct na afloop van de race bij de jurywagen gehuldigd en kunnen hun prijzen en felicitaties van de ronde miss in ontvangst nemen.

Alle prijzen zijn beschikbaar gesteld door lokale sponsoren.

 Let op: Opstellen bedden voor de start 18:30 uur

* Vuurwerk  – Aanvang 23:00 uur

Op het sportcomplex van Altior wordt de nacht gevuld met een spetterende vuurwerkshow.

Dit spektakel wordt mogelijk gemaakt door de gezamenlijke kermisexploitanten en Stichting Kermis Langeraar.

Om veiligheidsredenen dienen de toeschouwers zich te houden aan de aanwijzingen van de organisatie.