Obstakel FUN-run

ZONDAG
13:00uur – Aanvang Obstakel FUN-run

We zijn meer dan trots dat het ons gelukt is om tijdens ons jubileumjaar in samenwerking met Jworxout onze eigen Langeraarse ‘Obstakel & Fun Run’ te organiseren! Waar obstakelruns in eerste instantie een afgeleide waren van de militaire stormbanen heeft deze sport afgelopen decennia de harten van een breed publiek veroverd.
In 2023 stonder er 250 deelnemers aan de start, doe jij ook mee in 2024?

Wat houdt de Obstakel & Fun Run in?
Dwars door en rond Langeraar wordt, zo veel mogelijk over onverharde ondergrond, een parcours aangelegd dat (hard)lopend afgelegd kan worden. Op het parcours staan diverse obstakels die de deelnemers moeten nemen. Dit gaat om kruipen, klimmen, oefeningen, door het water etc etc. Uiteraard kunnen obstakels overgeslagen worden indien ze te hoog, zwaar of eng zijn. Op die manier is het voor iedereen een leuk en uitdagend sportevenement. 

Hoe lang is de Obstakel & Fun Run?
Het parcours is ongeveer 4.5 kilometer en dus voor veel mensen een mooie uitdagende afstand. Voor de echte sportievelingen die op zoek zijn naar een grotere uitdaging is het ook mogelijk om een run van 9 kilometer te doen. Zij zullen het parcours dan twee keer afleggen.

Voor wie is de Obstakel & Fun Run?
Het parcours is zo opgebouwd dat het voor iedereen met een redelijke basisconditie goed te doen is. Of je nu als gezin mee wilt doen, je hele familie op trommelt, met je vaste vriendengroep of alleen de uitdaging aan wil gaan: iedereen is welkom! Voor de sportievelingen zorgen we dat een aantal obstakels echt serieus pittig zijn. Op die manier is het een uitdaging voor alle niveaus. Het is voor alle leeftijden maar onder de 14  jaar mag je alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Is het een wedstrijd?
Nee! Het doel is om samen met je familie, vrienden of andere deelnemers de finish te halen. Dergelijke runs leveren zowel een fysieke als mentale uitdaging op. Het overwinnen ervan geeft dan ook een heerlijk gevoel!

Wat is de route?
Het evenement start op het terrein van R.K.S.V. Altior bij de sportlocatie van Jworxout. Dat is dan ook de plek waar je je moet melden. Na een gezamenlijke warming-up kun je losgaan op het parcours. Doordat de route dwars door Langeraar gaat is het ook erg leuk voor publiek om te kijken en aan te moedigen. Trommel dus je moeder en vader, broers en zussen, oma en opa, kinderen, vrienden en buren op voor wat extra tussentijdse motivatie!

Met dank aan : Jworxout, manege de Vosseburch, Smelt, THD ter Aar, EHBO Langeraar, scouting Welverro, voetbalvereniging Altior, het Korteraars Buurtfeest en de vele vrijwilligers