Prikkelarm

Al sinds 1923 wordt in Langeraar de jaarlijkse kermis georganiseerd, het evenement waar de (oud) Langeraarders al weken van tevoren naar uitkijken. Ook de inwoners van de omliggende plaatsen weten de Langeraarse Kermis altijd goed te vinden en elk jaar blijkt de kermis, gezien de grote publieke belangstelling, een waar succes te zijn. De kermis is een echte ontmoetingsplek voor jong en oud en mensen van alle ‘rangen en standen’; Iets waar wij als Stichting Kermis Langeraar natuurlijk enorm trots op zijn!

Er is echter ook een groep mensen voor wie de kermis een stuk minder toegankelijk is. Mensen die door een beperking geen, of nauwelijks, plezier aan onze kermis kunnen beleven vanwege de te harde muziek, te felle lampen of te veel actie. Om ook deze mensen te kunnen laten genieten van de Langeraarse Kermis zijn wij op het idee gekomen om ook bij ons een prikkelarme kermis te organiseren. Een initiatief dat ook op andere kermissen word georganiseerd en wat over het algemeen erg succesvol verloopt. Na gesprekken met de exploitanten is twee jaar geleden de prikkelarme kermis voor het eerst georganiseerd, iedereen was na afloop zeer positief, alle reden om het ook dit jaar weer op de agenda te zetten.

Ten tijden van de prikkelarme kermis zal de kermis wel voor het andere publiek geopend zijn, maar de lichts- en geluidseffecten zullen er niet, of sterk vermindert zijn. Ook de draaisnelheden van de grotere attracties zullen aangepast worden.

De prikkelarme kermis zal gehouden worden op zaterdag 27 augustus 2022, van 13.30 tot 15.30 uur.

Let op: Men dient zelf voor de begeleiding, vervoer etc. van de mensen te zorgen. Vanwege andere activiteiten die tijdens bovengenoemd tijdstip plaatsvinden, kunnen wij als bestuur die taak niet op ons nemen. Wij bieden voor deze mensen alleen de mogelijkheid aan om ook deel te nemen aan onze kermis. Deelname geschiedt dan ook geheel op eigen risico!

Voor meer informatie over de prikkelarme kermis kunt u contact met ons opnemen via het volgende mail adres : prikkelarm@kermislangeraar.nl .